Goddag Danmark

De sidste dage i Sverige, var ret så hæsblæsende, med nedpakning, afsked, afslutninger og flyttemænd.

Onsdag d. 19 kom flyttemand Claus, og begyndt at pakke vores ting i kasser, efter nogle timer fik han selskab af et par lokale flyttemænd. Desværre var ingen af dem særlig gode til at pakke i kasser, ikke at der blev ret meget ødelagt, men mere at det var pakket utrolig upraktisk.

Claus havde selvfølgelig sin store flyttebil med, og den ville han sove i om natten, ude på vores lille vej, hvis bare han kunne låne et bad. Da onsdagens arbejde var slut, tog vi til afslutning på Peters skole, og Claus ringede efter en pizza til sig selv.

Torsdag blev der pakket i flyttebilen, og imens tog Peter, Viola og jeg til afslutning på Violas skole, Mogens blev hjemme og koordinerede flytningen, for indimellem var flyttemændende  ved at pakke ejers ting ned. Da alt var pakket i bilen, kom der et rengøringsfirma, som skulle gøre grundigt rent, dette er en lov i Sverige, at der skal flytte-rengøres, du kan også vælge selv at gøre det, men det er altså ALT der skal gøres, lofte, bag komfuret osv. Og godt vi veg fra vores første plan, om selv at gøre det, for det var der absolut ingen energi til på det tidspunkt. Ejers far kom, og inspicerede huset , og det blev godkendt. Og så var det ellers farvel til Österskär, og vi tog i lufthavnen.

I Kbh skulle vi forbi min søster efter nøgle, og så videre til min mors kærestes lejlighed, som vi var så heldige at kunne låne. Dvs. først skulle vi forbi huset, for at se hvor meget støv der var, efter gulvsliberen havde været igang – heldigvis var der blevet ryddet godt op. Vi sad på gulvet og spiste pizza, inden vi tog mod lejligheden, hvor der var hængt flag op, og sat champagne, sodavand og chips på køl. Herligt, lige hvad vi trængte til ovenpå nogle hektiske døgn.

Det  hektiske fortsatte dog hele julen ud, med at få nogenlunde orden på huset, få købt skabe, da der ikke var et eneste i huset, få rengjort huset, og her kunne jeg godt have ønsket, at reglen med flytte-rengøring også gjaldt i Danmark, for nogensteder var der altså ikke gjort rent i årevis, selvom ejer havde 3 katte og en hund.

Hvis jeg nogensinde taler om at flytte igen, hvilket jeg givetvis vil gøre, så mind mig venligst om at ikke gøre det i julen. Det var alt for hårdt, at komme på plads og lave lidt julehygge samtidig.

Nu er børnene begyndt på deres skoler og Mogens på arbejde – og det må blive et indlæg for sig, for det har også været lidt af en udfordring. Jeg er også gået igang med jobsøgningen, og jeg satser på at alle de “det bliver godt nok svært for dig” som jeg fået de sidste par uger, ikke kommer til at holde stik.

Reklamer

2 thoughts on “Goddag Danmark

  1. Lotte siger:

    Held og lykke med alt det nye, det er lige så hårdt at flytte hjem som ud. Lige meget arbejde. Det må sandelig ha været hårdt at flytte over julen. Sommerferien er bedre at flytte i 😉Og hvor er det bare typisk dansk, af folk at sige at det bliver skide svært at finde job! Jo tak, det ved du nok selv og der er stor arbejdsløshed mm. Sådanne kommentarer kan man godt undvære. Jeg søger også stadig, det er ikke let, og der er mange om buddet. Var fornylig til samtale på et bibliotek (19 timer/ugt)….. der var små 200 ansøgere!! Og fik det ikke desværre:-( Nå, vi må på med vanterne, det går nok😁
    Knus Lotte

  2. Kbh - Sthlm siger:

    200 ansøgere er godt nok en del.
    Men jeg er helt enig – og så må vi på med vanterne og “prove them wrong” 🙂 Knus

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Reklamer
Isabella Löwengrip

Redigeret hverdag, om en dansk familie, bosat nord for Stockholm - og hvad det kan bringe med sig!

Redigeret hverdag, om en dansk familie, bosat nord for Stockholm - og hvad det kan bringe med sig!

Att vara någons fru

Redigeret hverdag, om en dansk familie, bosat nord for Stockholm - og hvad det kan bringe med sig!

LeavingWoman

Redigeret hverdag, om en dansk familie, bosat nord for Stockholm - og hvad det kan bringe med sig!

Blogsbjerg

Redigeret hverdag, om en dansk familie, bosat nord for Stockholm - og hvad det kan bringe med sig!

CAKIES

Redigeret hverdag, om en dansk familie, bosat nord for Stockholm - og hvad det kan bringe med sig!

Marens Blog

Jeg er 37, bor i København, taler jysk og er en slags forfatter. Og så er jeg mor til Kamille på 7, Mynte My på 4 og Anemone på 2. (Jeg er stadig i tvivl om, man godt må lave tema over sine børns navne, men undskylder mig som regel med, at jeg altså har været fucked up på amme-hormoner alle de gange, jeg har skullet vælge navne). I øvrigt gad jeg godt, min blog handlede mindre om mine børn. At jeg vidste hvor lande som Aserbadjan rent faktisk lå og kunne fortælle jer lidt mere om, hvordan de går og har det. Men det aner jeg ikke en skid om. Forestiller mig jeg sætter mig ind i den slags, når børnene er større og jeg ikke mere skal have skænderier med Smukke Allan om hvem, der har været oppe flest gange sidste nat, altid skal vaske den store gryde op eller har smurt flest madpakker siden januar - og derfor har gjort sig fortjent til at bestemme over fjernbetjeningen resten af året.