Skipper løgsovs!

Peter & jeg har været så heldige, at få et gavekort til en tur med luftballon. Og det har vi forsøgt at indløse et par gange, men hver gang så blev vejret for dårligt. Det må ikke blæse mere end 5 m/s – og ikke for ustabilt vejr. Endelig i fredags, kunne vi komme afsted! Jeg har prøvet det en gang før, over Danmark , men ikke her i Sverige. Sverige er kendt for sine ballonskippere, og Stockholm er en af de få storbyer, hvor man har tilladelse til at flyve henover med ballon. Så den var en oplevelse vi begge så frem til.

Vi mødtes ved kontoret, og blev fragtet ud til af afgangsstedet , Gärdet, i gamle militærbiler, helt uden seler – allerede dér følte vi os som rigtige dare devils.

Også var der ellers en masse kiggen op i luften, sende små balloner op, for at se i hvilken retning den fløj. Endelig kunne vi begynde at pakke ballonerne ud, og fylde dem med luft. Først kold luft og derefter varm luft. Et imponerende syn at se de 3 balloner , efterhånden blive fyldt med luft. Vi blev sat i sving med at hjælpe til, hvilket er var ret skægt for i mens, fik vi fortalt om hvordan og hvorledes en ballon fungerede.  Ballonen rejste sig, og vi skulle hoppe op i vores kurv, sammen med 22 andre.  Op gled vi, lige så stille og let. En helt fantastisk fornemmelse at glide næsten lydløst gennem luften. Eller lydløst er måske så meget sagt, for når der blev fyldt luft på, så larmer det altså 100 dB, og det var umuligt at tale sammen.

Gärdet er et stort grønt område i Stockholm, så i løbet af ingen tid, var vi henover Strandvägen, Nordiska og alle de andre kendte bygninger. På et tidspunkt gik vi så langt ned, at vi var en halv meter over vandet. Det tiltrak en del både, der ville fotografere det flotte syn.

Efter 1½ times flyvning, begyndte skipper, som tydeligvis var en garvet ballonskipper, at finde et sted at gå ned. Peter og jeg stod på den side, hvor man ikke rigtig kunne se hvilket sted han valgte, vi kunne blot se en masse huse. Men pludselig gik vi ned over en parkeringsplads, og skipper sagde ret tørt ” Det bliver nok alligevel en lidt hårdt landing” . Derefter landede vi på en parkeringsplads , på 20 x 20 meter, ved Kungens Kurva. Kungens Kurva er egentlig et shoppingområde med bl.a verdens største Ikea, så det var lidt et pudsigt sted at lande. Men vi kom ned, og han fik stoppet kurven lige før en gadelygte.

Det viste sig, at vinden havde drillet, først havde der været for lidt vind indover byen, og det var gået for langsomt, derefter var det begyndt at blæse lidt meget da vi skulle lande, så der hvor han havde planlagt landingen, der blæste vi væk fra, og han fandt et andet område. Og da vi havde været ude en ½ time længere end normalt, skulle vi snart ned, for der var ikke meget gas tilbage.

Alt dette fortalte skipper selvfølgelig først bagefter, faktisk først da vi fandt ud af at en af de andre balloner var landet på vandet, da deres gas var sluppet op. Flere af passagererne var kommet over i nogle både, hvorefter ballonen var blevet så let, at den kunne flyve/drive over på en ø. Her var der flere helikopterer der kom og hentede de sidste passagerer. Godt det ikke var os – også selvom der er nok luft i en ballon, til at den kan flyve/flyde i 20 min. og hjælpen kom med det samme.

Efter nedpakning af ballon, blev der serveret champagne og knækbrød – og vi blev døbt, hhv. greve og grevinna av Kungens Kurva.

Herlig tur, og det kan kun anbefales – ses måske ret tydeligt af billederne.

Reklamer
med emneordet , , , ,

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Reklamer
Isabella Löwengrip

Redigeret hverdag, om en dansk familie, bosat nord for Stockholm - og hvad det kan bringe med sig!

Redigeret hverdag, om en dansk familie, bosat nord for Stockholm - og hvad det kan bringe med sig!

Att vara någons fru

Redigeret hverdag, om en dansk familie, bosat nord for Stockholm - og hvad det kan bringe med sig!

LeavingWoman

Redigeret hverdag, om en dansk familie, bosat nord for Stockholm - og hvad det kan bringe med sig!

Blogsbjerg

Redigeret hverdag, om en dansk familie, bosat nord for Stockholm - og hvad det kan bringe med sig!

CAKIES

Redigeret hverdag, om en dansk familie, bosat nord for Stockholm - og hvad det kan bringe med sig!

Marens Blog

Jeg er 37, bor i København, taler jysk og er en slags forfatter. Og så er jeg mor til Kamille på 7, Mynte My på 4 og Anemone på 2. (Jeg er stadig i tvivl om, man godt må lave tema over sine børns navne, men undskylder mig som regel med, at jeg altså har været fucked up på amme-hormoner alle de gange, jeg har skullet vælge navne). I øvrigt gad jeg godt, min blog handlede mindre om mine børn. At jeg vidste hvor lande som Aserbadjan rent faktisk lå og kunne fortælle jer lidt mere om, hvordan de går og har det. Men det aner jeg ikke en skid om. Forestiller mig jeg sætter mig ind i den slags, når børnene er større og jeg ikke mere skal have skænderier med Smukke Allan om hvem, der har været oppe flest gange sidste nat, altid skal vaske den store gryde op eller har smurt flest madpakker siden januar - og derfor har gjort sig fortjent til at bestemme over fjernbetjeningen resten af året.