Lys

Vi har længe talt om , at vi skulle til Ytterjärna igen, for at se en udstillingen See Colour  af lys-kunstneren James Turell. Det passede med at Peter skulle møde en dansk ven i stan, og vi kunne køre videre mod den antroposofiske by, syd for Stockholm. På vej ud af Åkersberga overvejede vi godt nok at vende om igen, da det gik op for os at der var Saltsjöloppet i området. Men det må blive næste år, vi ser det.

På See Colour udstillingen var det primære installationer af James Turell, men også værker af Rudolf Steiner og Hilma af Klint. Alle 3 som mestrer/mestrede det med farver.

Særligt installationer af James Turell var fantastisk, og jeg forstår godt hvorfor der er noget der hedder “lys-terapi”. Det kan gøre noget ved sindet, både positivt og negativt. Bl.a var vi et rum, hvor lyset var gråt/blåt, på en tåget måde (man måtte ikke tage billeder der, og der var mange vagter), det var meget beroligende. Hvorefter vi gik ind i et rum, hvor der til at begynde med var helt mørkt, og det kunne godt give et split-sekund af panik. Vi var også ualmindelig dårlige til at finde  vej, så dårlig at vagten måtte grine med os.
Hvis du vil vide mere, så brug lidt tid på dette link See Colour  – det er meget fascinerende. Kommer du i bil fra Danmark til Stockholm, kommer du lige forbi Ytterjärna (og Saltå Kvarn som er nævnt senere), og det er virkelig et ophold værd.

Inde i butikken Robygge, har de mange mange fine ting. Her bliver Viola ramt af lyset fra en prisme.

Havde jeg små børn, fik de kun trælegetøj og sten herfra.

Værk af Rudolf Steiner

En del af Kulturhuset

SKYSPACE
Dette rum /installation var jeg meget begejstret for. Et rundt rum, hvor der var hul i taget, og materialer i rummet, som næsten inviterer himlen ned til os. Ved solopgang og solnedgang er der noget særligt lys “show” , men det oplevede vi ikke.

Bænkene i beton og gulvet i marmor er opvarmet, så udover at have himlen lige over, så bliver du også helt rolig og afslappet. Viola kedede sig lidt, men så var der fine omgivelser hun kunne lege i, udenfor.
Himlen

Lyset kommer ind af “hullet”

Vidarklinikken, som benytter sig af antroposofisk og konventionel medicin.
Bare omgivelserne må være meget helende.

Gadelamper

Installationen The Tall glass!

Vi kørte omkring Saltå Kvarn på vej hjem, hvor vi fik lækker frokost og købt noget brød og mel. Det er noget som svenskerne er gode til, det med lækre steder at få frokost (og kaffe og kage). Saltå Kvarn ligger ude på landet, godt nok lige ved motorvejen, men der var virkelig mange gæster som skulle fika. (Fika er et svensk udtryk som dækker over, at man holder pause og drikker kaffe og spiser kage)
Børnemenuen var toast af lækkert brød, med ost og skinke af den gode slags. Dertil saft fra Saltå Kvarn ” Frukt Stund”

Café for oven og butik forneden

Der er også en å, hvor Viola kunne lege og kun blive en lille smule våd.

På vejen hjem gjorde vi holdt i Verdens Største Ikea. Som så også var verdens hæsligste, men vi fik købt de obligatoriske lys og servietter, men de vi egentlig skulle have var udsolgt.

Reklamer

2 thoughts on “Lys

  1. Anonymous siger:

    Hej Camilla det er da helt fantastisk, det burde man jo se næste gang man kommer til Stockholm. Det kan nok ikke blive i kommende weekend :)Hils frk. tandløs og den snottet lille fyr.Knus 4711

  2. Camilla siger:

    @4711 – Nej det bliver svært at nå, medmindre I forlænger opholdet. Udstillingen slutter desværre 02.10.11

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Reklamer
Isabella Löwengrip

Redigeret hverdag, om en dansk familie, bosat nord for Stockholm - og hvad det kan bringe med sig!

Redigeret hverdag, om en dansk familie, bosat nord for Stockholm - og hvad det kan bringe med sig!

Att vara någons fru

Redigeret hverdag, om en dansk familie, bosat nord for Stockholm - og hvad det kan bringe med sig!

LeavingWoman

Redigeret hverdag, om en dansk familie, bosat nord for Stockholm - og hvad det kan bringe med sig!

Blogsbjerg

Redigeret hverdag, om en dansk familie, bosat nord for Stockholm - og hvad det kan bringe med sig!

CAKIES

Redigeret hverdag, om en dansk familie, bosat nord for Stockholm - og hvad det kan bringe med sig!

Marens Blog

Jeg er 37, bor i København, taler jysk og er en slags forfatter. Og så er jeg mor til Kamille på 7, Mynte My på 4 og Anemone på 2. (Jeg er stadig i tvivl om, man godt må lave tema over sine børns navne, men undskylder mig som regel med, at jeg altså har været fucked up på amme-hormoner alle de gange, jeg har skullet vælge navne). I øvrigt gad jeg godt, min blog handlede mindre om mine børn. At jeg vidste hvor lande som Aserbadjan rent faktisk lå og kunne fortælle jer lidt mere om, hvordan de går og har det. Men det aner jeg ikke en skid om. Forestiller mig jeg sætter mig ind i den slags, når børnene er større og jeg ikke mere skal have skænderier med Smukke Allan om hvem, der har været oppe flest gange sidste nat, altid skal vaske den store gryde op eller har smurt flest madpakker siden januar - og derfor har gjort sig fortjent til at bestemme over fjernbetjeningen resten af året.