Udlændingeservice – og meget andet

Vi tog fra Kbh fredag, efter afsked med familie på Frb, og Ole & Lis stod som farvelkomite i lufthavnen.

Mogens viser sin første Volvo-nøgle frem
Mogens og Peter hentede den lejede bil, da vi ankom til Sthlm, og de lignede begge to julegrise da de kom tilbage. Vi havde nemlig fået udleveret en  Volvo V70, som i den grad sparker røv.
På hotellet fejrede vi ankomsten til broderlandet, men en lækker middag, bestående af kalvefillet med bløde løg og spejlæg – første kulturschok!
Lørdag kunne børnene endelig se huset,og det levede vist også op til deres forventninger. Flyttefirmaet ankom, og det væltede ind med papkasser – ufatteligt så meget gammel ragelse man kan få skrabet til sig. Vores fremtidig devise er ” een ting ind, een ting ud”.Danmark møder SverigeVi fik handlet lidt mad ind i ICA, som ret så belejligt har åben til kl. 21.
I dag mandag begyndte vi på kommunen, for at blive registreret, i receptionen blev vi mødt af Margaretha som spurgte om vi var familien Balle. It’s  a small town. Det viste sig at hun bor her i vores område, og kender vores udlejer. Men hun kunne fortælle at vi skulle ind til Skatteverket i Sthlm for at blive registreret. Så der tog vi ind, og det er vel det vi på dansk kalder ” udlændingeservice”. Servicen var nu fin nok da vi kom, vi fik et nummer og besked om 1½ times ventetid – hvilke vi tilbragte på Pizza Hut. Samtidig forsøgte vi at få kontakt med Peters (forhåbentlige) skole, men det lykkes aldrig. På Skatteverket aka Udllændigeservice, kunne de fortælle at de udover vores medbragte pas, også skulle se vielsesattest samt fødselsattest. Kunne måske have været meget rart at vide,INDEN vi kom derind. Vi behøvede nu ikke komme helt ind til dem, men også henvende os på et servicekontor. Vi spurtgte som hvilket kontor der lå nærmest Åkersberga, dét kunne de nu ikke lige sige. Men vores sag er registreret og snart kan vi forhåbentlig få et svensk cpr. nummer, så vi kan få bl.a mobilnummer, en bankkonto osv.
Vi har hilst på et par af naboerne – bl.a en som også arbejder hos HP -så det er trevlig. Og vi har husket at stille søppeltønnen ud til gaden, med den rigtige side ud af, så den kunne blive tømt. Der er mange ting at lære.

Svenskerne her i området går ret meget amok med julelys, og de har dem stadig i vinduerne/haven/altanen. Vores overforbo er HELT vild med sin julepynt, på skorstene, flagstand, altan, veranda. Igår byggede faren en sneborg sammen med børnene, og det er 3 meter høj. Der er noget at leve op til.

Overforboens hus by day inkl. granguirlander
I morgen begynder hverdagen så småt, da Mogens starter med at arbejde. Peter kommer forhåbentlig i skole onsdag, når vi kommer igennem til skolen i morgen. Er vi rigtig heldige kommer Viola afsted i næste uge.

Samme hus “by night! – godt nok knald uskarpt, men man fornemmer
vist godt graden af lys!
Reklamer

2 thoughts on “Udlændingeservice – og meget andet

  1. Emili siger:

    Hyggeligt at følge jer. Håber det går godt. Kan kun anbefale jer at læse Knausgård, i 2'ern skriver han ret meget om Sverige og Stockholm (også foreldrekoorperativ) og hans synspunkter. Dog mest sammenlignet med Norge. Anbefales;-)HilsKH Emili Po

  2. Camilla B siger:

    tester af blogger

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Reklamer
Isabella Löwengrip

Redigeret hverdag, om en dansk familie, bosat nord for Stockholm - og hvad det kan bringe med sig!

Redigeret hverdag, om en dansk familie, bosat nord for Stockholm - og hvad det kan bringe med sig!

Att vara någons fru

Redigeret hverdag, om en dansk familie, bosat nord for Stockholm - og hvad det kan bringe med sig!

LeavingWoman

Redigeret hverdag, om en dansk familie, bosat nord for Stockholm - og hvad det kan bringe med sig!

Blogsbjerg

Redigeret hverdag, om en dansk familie, bosat nord for Stockholm - og hvad det kan bringe med sig!

CAKIES

Redigeret hverdag, om en dansk familie, bosat nord for Stockholm - og hvad det kan bringe med sig!

Marens Blog

Jeg er 37, bor i København, taler jysk og er en slags forfatter. Og så er jeg mor til Kamille på 7, Mynte My på 4 og Anemone på 2. (Jeg er stadig i tvivl om, man godt må lave tema over sine børns navne, men undskylder mig som regel med, at jeg altså har været fucked up på amme-hormoner alle de gange, jeg har skullet vælge navne). I øvrigt gad jeg godt, min blog handlede mindre om mine børn. At jeg vidste hvor lande som Aserbadjan rent faktisk lå og kunne fortælle jer lidt mere om, hvordan de går og har det. Men det aner jeg ikke en skid om. Forestiller mig jeg sætter mig ind i den slags, når børnene er større og jeg ikke mere skal have skænderier med Smukke Allan om hvem, der har været oppe flest gange sidste nat, altid skal vaske den store gryde op eller har smurt flest madpakker siden januar - og derfor har gjort sig fortjent til at bestemme over fjernbetjeningen resten af året.